NFC marketing

"Tap In" to the NFC Revolution

WAT IS NFC EN WAT KAN IK ERMEE?

 

Hoewel we Near Field Communication (NFC) al enkele jaren kennen, staan toepassingen met deze contactloze communicatiemethode in het dagelijkse leven nog in de kinderschoenen. Je gebruikt het misschien al om je smartphone snel te verbinden met een Bluetooth speaker of hoofdtelefoon. En je hebt vast al gehoord van methodes van contactloos betalen met je smartphone. Er zijn echter nog heel wat vraagstukken waarop NFC een antwoord kan bieden. We zetten ze even op een rijtje.

 

Contactloze communicatie

Laten we beginnen bij het begin: wat is NFC nu precies? De naam geeft het al prijs: Near Field Communication. En dat kun je letterlijk nemen. Het maximum bereik om gegevens uit te wisselen via NFC is beperkt tot zo’n 10 centimeter. In vergelijking met Bluetooth gaan hierdoor minder snel gegevens verloren, omdat verschillende NFC-verbindingen op dezelfde locatie elkaar niet snel zullen verstoren. Bovendien heeft NFC minder tijd nodig om verbinding te maken dan Bluetooth. Handig wanneer het snel moet gaan. Als klap op de vuurpijl verbruikt NFC ook nog eens heel weinig energie. Niets dan voordelen.

Betalingen

Contactloos betalen. Je doet het misschien al met je pinpas, maar het kan ook met je smartphone. Alleen is deze manier van betalen in Nederland amper aan de orde. Enkel ING staat je via de Mobiel Betalen App toe om je smartphone te gebruiken als betaalmiddel. In de VS zijn Apple Pay en Google Wallet al beter ingeburgerd. Wat je eraan hebt? Stel je voor dat je de trein moet halen maar snel nog flesje water wilt kopen, dan gaat contactloos betalen een stuk sneller dan pinnen. Of bedenk het gemak van contactloos betalen bij een tankstation of in de drive-in van een fastfoodrestaurant. Even je toestel bij de terminal houden, en jij kan razendsnel weer de baan op.

Het is veilig

NFC is snel, maar is het ook veilig? Je kunt gegevens die je via NFC verstuurt versleutelen, waardoor vertrouwelijke gegevens zonder zorgen kunnen worden verzonden. Door de korte lees- en schrijfafstand is het haast onmogelijk dat een ander apparaat de transactie beïnvloedt. Komt je telefoon in verkeerde handen terecht? Onder andere dankzij de NFC-chip kan hij via GPS opgespoord worden.

Praktische toepassingen met tags

Je gebruikt NFC niet enkel om gegevens of geld van het ene apparaat naar het andere te sturen of je smartphone aan je speaker te koppelen. Met zogenaamde NFC-tags zijn de mogelijkheden veel uitgebreider. Zo’n tag in je auto geeft je smartphone bijvoorbeeld het signaal om Bluetooth en GPS in te schakelen. Op het werk zou je met je smartphone kunnen inklokken om werktijden te registreren. Of je gebruikt de NFC-chip in je smartphone als ‘sleutel’ om bijvoorbeeld het bedrijfsgebouw binnen te gaan. Of wat dacht je van klantenkaarten die via NFC kunnen worden gescand? Geen gedoe met kaartjes in je portemonnee. Je smartphone heb je altijd bij.

Conclusie

Er zijn veel mogelijkheden, maar ingeburgerd is NFC nog lang niet. Je kunt er wel op rekenen dat het een veelzijdige en veilige manier van bestandsuitwisseling is. Een niet onbelangrijk detail: je smartphone moet natuurlijk over NFC beschikken. Let op: iPhones van Apple beschikken dan wel over NFC, je hebt er stiekem niet veel aan. Het kan enkel worden gebruikt voor Apple Pay, en dat is voorlopig enkel beschikbaar in de USA.

 

TAP FOR FACEBOOK LIKE

TAP TO TWEET ON TWITTER

TAP TO CHECK-IN

TAP FOR SMS OPT-IN

TAP FOR APP DOWNLOAD

TAP TO VISIT WEBSITE

TAP FOR COUPONS

TAP FOR YOUTUBE VIDEO

TAP TO DIAL NUMBER

Over ons

DDmarketing is een full service marketing bedrijf, dat klanten helpt aan meer sales en leads met behulp van de nieuwste mobiele marketing tools en technologieën.

Diensten

• Mobiele app
• Wifi marketing
• Digitale Spaarkaart
• NFC marketing
• QR Code marketing

Contact

DDmarketing
Mulderstraat 16
2134 LN Hoofddorp
T: 06-44844685
Email: danny@ddmarketing.nl
Kvk: 34295973